محصولات آرایشی، بهداشتی و خانگی مقصران جدید آلودگی هوا!!!
دوئودورانتها، شویندهها و محصولات بهداشتی مانند خودروها و کامیونها آلودهکننده هستند. عطرها، ادکلنها و صابونهایی که باعث رایحه مطلوب در ما میشوند، هوا را با نوعی آلودگی، مضرتر از انتشار آلودگی اتومبیلها و کامیونهای آلوده میکنند.
به گزارش زمین سبز پارس و به نقل از economictimes یافتههای جدید محققان که به تازگی در ژورنال Science به چاپ رسیده است، نشان میدهد که مواد شیمیایی موجود در عطرها، رنگها و موادی که ذکر شد، در قالب ترکیبات آلی فرار (VOC) وارد هوا شده و هم تراز با وسایل نقلیه موتوری هوا را آلوده میکنند.
این ترکیبات آلی فرار با ذرات دیگر موجود در هوا ترکیب شده و موجب ایجاد ازون شده و میتواند باعث آسم و سرطان ریه شود. همچنین باعث ایجاد نوع دیگری از آلودگی به نام PM2.5، ذرات ریز شناخته شدهای که باعث حملات قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه میشود.
مه دودهای ناشی از ترکیبات آلی فرار معمولا از خودروها به وجود میآیند اما از سال ۱۹۷۰ خودروسازان برای ایجاد فناوریهای لازم جهت کاهش این ترکیبات تحت فشار قرار گرفتند. اما در بررسیهای گسترده در بسیاری از شهرهای بزرگ حجم زیاد از این مواد آلی فرار مشاهده شد که بخش زیادی از آنها ارتباطی به آلایندگی خودروها نداشت. همین مسئله باعث انجام این تحقیق بر منابع آلاینده دیگر شد و این پژوهش نشان داد که نقش مواد ضدعفونیکننده، شویندهها، محصولات بهداشتی، حشرهکشها و دیگر مواد دارای ترکیبات آلی فرار نیز بسیار حائز اهمیت است.
برایان مکدونالد دانشمند موسسه تحقیقات زیست محیطی در دانشگاه کلرادو و از اعضای این تحقیق میگوید: محصولات بهداشتی که هر روز استفاده میکنیم، میتوانند به اندازه اگزوز خودروهایمان هوا را آلوده کنند. این مسئله خود مرا نیز شگفت زده کرده و مطمئنم افراد بسیاری از شنیدن آن شگفتزده میشوند. با اینکه مردم سعی دارند از سوختهای فسیلی فاصله بگیرند، با استفاده از لوسیونها و مواد رنگی نوعی دیگر از ترکیبات آلوده را به هوا اضافه میکنند.
جسیکا گیلمن از شیمیدانهای این تحقیق نیز در این باره میگوید: تفاوت مهمی میان این آلایندهها و آلودگی ناشی از خودروها وجود دارد. این مواد به خاطر فرار بودن طراحی شده و به همین دلیل خیلی راحت به هوای خارج از خانه انتقال پیدا میکنند و طی فرایندی به اُزن یا ذرات معلق تشکیلدهنده مهدود تبدیل میشوند.
بیش از ۴۰% مواد فرار موجود در محصولاتی که اشاره شد در هوا پخش میشود و به همین دلیل محققان به دنبال راه حلی سبز برای این مسئله هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
می خواهید در این بحث شرکت کنید؟به راحتی نظرات خود را ارسال نمایید